https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrlIbaZAmPJHZhntCxemiNUvF-WuUZzPKMWuiH2N8gkLLD9QbqSG0uQmBT9yDeH-OqjXAjz_cqTdryXSPIdL7K1wOMybCUmZ_pBn-L_d1pvLQtik5ECbw7CfWYlwJt_PbdKxpBLrlX2AEZ/s72-c/559511.jpg

Avengers 4 çekimlerim resmi olarak bitti. En hafif deyimiyle duygusal bir gündü. Bu rolü son 8 senedir oynuyor olmak benim için bir on...

Avengers 4 çekimlerim resmi olarak bitti. En hafif deyimiyle duygusal bir gündü. Bu rolü son 8 senedir oynuyor olmak benim için bir onurdu. Kamera önündeki ve arkasındaki herkes ile seyircilere, bütün anılar için teşekkür ederim! Minnettarlığım sonsuz.




Evet arkadaşlar, 2011 yılından beri Captain America rolü ile gönüllerimize taht kuran ve bir nesle Marvel ve DC’deki diğer süper kahramanlara kıyasla çok da popüler olmayan bir karakteri sevdiren Chris Evans, dün Twitter’da bu gönderiyi paylaştı. Aslında bu kararına bizi aylardır belki hatta yıllardır alıştıran Evans, bu Twitter gönderisi ile aslında malumun ilanını yapmış oldu.
Chris Evans, Captain America’yı Nasıl Oynadı?

Russolar, Captain America: Civil War filmi vizyona girdikten sonra katıldıkları bir YouTube programında, küçükken çizgi roman koleksiyoncusu olduklarını ancak Captain America’nın favori karakterlerinden biri olmadığını, çünkü karakterin çok düz olduğunu düşündüklerini söylemişlerdi. Benzer şekilde Chris Evans, karakteri oynamanın en zor kısmının ne olduğu sorulduğunda bu kadar ilkeli ve doğrucu bir adamı izlemenin muhtemelen sıkıcı olduğunu, bu yüzden sürekli karaktere bir şeyler katmaya çalıştığını söylemişti. İşte bütün bunlara rağmen Chris Evans, Captain America karakterini içten, severek ve milyonlara sevdirerek oynadı. Yeri geldi Avengers’a liderlik yaptı, yeri geldi hayranlar tarafından kendi filminin kötü adamı ilan edildi. Ancak şurası kesin ki, Chris Evans, Captain America karakteri için yapılabilecek en doğru seçimdi ve onu bu rolde izlemek bir zevkti. İsterseniz gelin, Chris Evans’ın Captain America serüvenini biraz daha detaylı değerlendirelim:
Kaptan Amerika 

2011 yılında ortalama bir film olan Captain America: The First Avgenger filmi ile Marvel Sinematik Evreni’nde Captain America rolü ile yer bulmaya başlayan Evans, ardından çok da ön plana çıkamadığı The Avengers filminde boy göstermişti. Evet, bu filmde, sonraki filmlerde de gururla taşıyacağı “Avengers’ın lideri” sıfatını kazanmıştı ama Iron Man ve Loki’nin parladığı bir filmdi The Avengers, bu yüzden elinden gelenin en iyisini yapan Evans’ı kimse suçlayamazdı.

Bana kalırsa Captain America’nın MCU’daki gerçek hikayesinin başlangıcı Captain America: The Winter Soldier filmidir. Batman’ın The Dark Knight filmi ile karşılaştırılacak kadar iyi olan, hatta bazılarına göre MCU’nun en iyi yapıtı olan bu film, Chris Evans’ın da diğer filmlere kıyasla işini daha severek yaptığının açıkça görüldüğü filmdi aynı zamanda. Bunun sebebinin ise Russo kardeşlerden başka bir şey olduğuna inanmıyorum. Sadece kendi üçlemesinde değil bütün Marvel evreninde radikal değişikliklere sebep olan bu film, Captain America karakterinin tepe noktasını temsil ediyor.

Ardından Avengers: Age of Ultron filminde, Avengers’ın liderine yakışacak ağırlığı (ve ekran süresini), belki de Captain America: The Winter Soldier filmindeki performansı sayesinde elde edebilen Chris Evans, bu filmde de üstüne düşen görevi layığıyla yerine getirmişti. Captain America’nın takımın lideri olduğunu, yeri geldiğinde sert ve otoriter, yeri geldiğinde destekleyici ve toplayıcı, yeri geldiğinde de (biraz da Joss Whedon etkisiyle) espriler yapıp ortamı yumuşatıcı bir karaktere bürünerek hem karakterlere hem de seyircilere kanıtlamıştı. Bütün bunlar, Chris Evans’ın bu karakteri aynı filmde kaç farklı şekilde oynaması gerektiği düşünülürse birer başarı örneği olarak göze çarpıyor.

Tepe noktasının The Winter Soldier olduğu bir Captain America üçlemesinde kalite olarak The First Avenger’dan yüksek ama The Winter Soldier’dan bi’ tık aşağıda görülen Captain America: Civil War filminde ise Chris Evans, filmdeki onca ağır siklet Avengers karakterine rağmen filmin, kendi canlandırdığı karakterin etrafında döndüğünü seyirciye unutturmadı. Captain America’nın bu filmde yapmak zorunda kaldığı berbat ve imkansız seçimi de seyircilere layığı ile aktarmıştı Evans.

Avengers: Infinity War filminde ise yine ilk Avengers filminde olduğu gibi geri planda kalsa da, Captain America, benim şahsen filmde en duygulandığım sahnelerden biri olan Thanos’un elini durdurduğu sahnede parladı. Chris Evans’ın suratında gördüğümüz Captain America azmi ve kararlılığı, hayranlara yüzbaşını neden bu kadar sevdiklerini bir kere daha hatırlattı.
Şimdi ise Chris Evans rolü bırakıyor, ancak bence eğer Avengers 4’te ölmez ise cameo olarak veya tek filmlik tekrar dönebilir diye düşünüyorum, o yüzden çok da karamsar değilim. Yine de Captain America rolü ile bize karakteri ve kendini sevdirdiğin için teşekkürler, Evans! Umarım(z) seni MCU’da tekrar görebiliriz.
Peki sizce Steve Rogers’ın ölümü/emekliliğinden sonra kalkanı kim teslim alacak? Captain America’nın veya Chris Evans’ın karakteri hakkında belirtmeyi unuttuğumuz bir şey var mı? Düşüncelerinizi yorum olarak paylaşmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder